Polderpink bollen campagne 2023

Polder pink bollen campagne 2023

In 2021 kreeg Dronten zijn eigen tulp. Bijna 350 mensen dachten mee over de naam en stemden op hun favoriet. De winnaar? De Polder Pink. Deze prachtige roze, gefranjerde tulp is niet alleen in het leven geroepen om Dronten op te fleuren. Het is ook een mooie manier om bewoners, instanties en toeristen met elkaar te verbinden.

Daarom zijn er voor het voorjaar 2024 Polder Pink tulpenbollen beschikbaar gesteld om de buurt op te fleuren. Er kwam een massale respons op deze actie, waardoor we deze vroegtijdig hebben moeten beëindigen. Door de vele animo zijn alle bollen vergeven. In het voorjaar van 2024 zullen veel buurten en verenigingen kleur geven aan hun omgeving met de Polder Pink tulp.

Om deze actie onder de aandacht te brengen is er een campagne gestart op Facebook en Instagram om de bewoners van de gemeente Dronten te wijzen op deze actie. De campagne heeft geresulteerd in vele bezoeken en aanvragen.

Deze (kleurrijke) campagne is een initiatief van Dronten Geeft Je De Ruimte en Samen actief, in samenwerking met diverse ondernemingen en stichtingen, waaronder tulpenteler Triflor en woningcorporatie OFW.

De resultaten in cijfers

113.977

Weergaven advertenties

14.071

Bereik advertentie

1009

Klikken naar de website

543

Klikken aanmeldformulier

Aanmelden

Geinteresseerden konden zich aanmelden via Samenactief.nl. Afhankelijk van de oppervlakte die er beschikbaar is in de straat of buurt, ontvingen de inwoners 1, 2 of 5 zakjes met tulpenbollen met een maximum van 250 bollen. 

Na de uitgifte van de bollen gaat Dronten Geeft Je De Ruimte aan de slag met de Polder Pink route. Als inwoner van Dronten of als toerist kun je aan de hand van pinpoints de Dronter tulpen bewonderen. Hoe gaaf is dat?

In de pers

Polder Pink kleurt Dronten roze

5 oktober 2023 Flevopost.nl

Duizenden gratis tulpenbollen beschikbaar voor Drontenaren om buurt op te fleuren

30 september 2023 dedrontenaar.nl